Nyheter

Nyheter

Sommerleir

NyheterPosted by Christina Fri, July 23, 2010 01:16:33

Denne uka er vi på sommerleir med dachshundklubben på gamle Grundset camping utenfor Elverum. Uka har sålangt vært begivenhetsrik. Vi begynte uka med utstillinger, først på Dokka, der Anne debuterte som dachshundhandler for første gang. Det gikk bra, Sasja fikk 1.1 i juniorklasse, og det er helt greit for vår uferdige junior. Jago stilte for første gang i Championklasse, og den vant han! Han ble til slutt 2. beste hanhund. Dagen etter var det utstilling på sommerleirområdet. Jeg, Christina, viste Bergsbakkens Prins Charming til BIR og BIS-5. Gøy å hjelpe andre når man ikke har meldt på noen selv. Viste i tillegget et par tisper for Randi Pettersen, alltid like gøy å handle hund!

På mandag dro vi opp i kunsthiet for å kikke litt på hvordan hitrening foregår. Dette er helt nytt for oss, så det var spennende å se hvordan det foregår. Tok med oss hundene, og tenkte de skulle få prøve å lukte litt på reven. Jago var først ute, men han ville aller helst være et helt annet sted sa han, og var overhodet ikke interessert i å bjeffe på Mikkel Rev smiley Sasja derimot, tente skikkelig! Og jo mere oppbacking han fikk, desto mer trygg på seg selv ble han. Skikkelig lyd var det i minstemann! Det var en kjempepositiv opplevelse, og vi drømmer om en hipremiert langhår...

Tirsdag var det klart for Rasemesterskap i blodspor, og i underkant av 20 dachser stilte til start. Mor og Jago forsvant ut i skogen med dommeren Bjørn Sønsteby, og jeg og Sasja ble igjen for å holde fortet. Det var en greit fornøyd mor som kom hjem igjen med en mindre fornøyd sporhund, som var blitt snytt for skanken i enden av sporet! Hadde nok vært en tyv på ferde. Humøret steg et par hakk da han fikk tygge litt på en reserveskank i hundegården. Etter en stund var det klart for resultater og premieutdeling, og vi var veldig fornøyde da dommerne kom til 1. premiene, og Jago fortsatt ikke var lest opp. Og jammen var han enda ikke lest opp da de var kommet til HP'ene også! Og nå var det bare de 3 beste igjen... Helt utrolig følelse var det, da det ble klart at VÅR JAGO ble prøvevinner og Rasemester 2010! Han er KANON, den hunden!! Og han elsker å gå spor!

Onsdag var det grillkveld med premieutdeling for hiprøve, og for å gjøre en lang historie kort inneholdt kvelden både julesanger, hoppetau og skigåing med 5 av gangen. Hundene fikk slappe av i bilen under begivenheten. smiley

På torsdag var det klart for ny hitrening, og Sasja husket nøyaktig hva som hadde skjedd sist. Han var supergiret, og ville sååå gjerne komme igang så fort som mulig! Satte han ned ved reveburet på samme sted som sist, og skal si det var futt i krabaten i dag også. Dette skal vi fortsette med! Under kan du se et videoklipp fra torsdagens hitrening: