Nyheter

Nyheter

Slik var året 2010

NyheterPosted by Christina Thu, January 13, 2011 21:55:29

Å oppsummere året 2010 uten å bruke for mange linjer, blir ikke lett. I år har vi opplevd utrolig mye, og resultatene har vært over all forventning. Vi har vært på utstilling i tre forskjellige land, og på sporprøver i to. Vi har møtt mange nye mennesker og fått nye, gode venner, som vi håper å lære å kjenne enda bedre i året som kommer. Her kommer en ”kort” oppsummering av 2010.

Januar: Vi startet utstillingsåret på Skreia, og Sasja stilte for første gang i valpeklasse.

Februar: I februar tok Morten, Christina og en venninne med seg Jago til Bø på internasjonal NKK-utstilling. Mor og Sasja var igjen hjemme, siden mor måtte jobbe. Jago slo til med en superkritikk og 1.1 CK 1. BHK CERT CACIB BIR. Årets morsomste tur, på tross av at det også var turen med dårligst vær, kaldest utstillingshall, og glattest vei....

Mars: I mars ventet vi på våren...

April: I april kom våren, og Sasja og Christina var på handlerkurs med Frode Jevne og Kjetil Flathagen. Veldig lærerikt! Jago ble øyenlyst u.a.

Mai: Vi var i Kristiansand med gutta, og Jago ble 2. BHK med res. Cacib for nederlandsk dommer. Dagen etter var det finsk dommer, men der ble det ingen CK, og en kritikk som stort sett var akkurat det – kritikk. Det går opp og ned her i verden! Sasja ble 2. BHK valp. Vi var i Løten på utstilling med Jago, og der fikk han cert og ble 2. BHK. Jago fikk sin andre 1. premie på bevegelig sporprøve siste uka i mai.

Juni: Jago ble 2 år! Helga etter ble han dobbeltchampion med NVCH og NUCH på Skarnes. Mot slutten av måneden dro vi til Danmark for WUT- og WDS-utstillinger. Dag 1 fikk begge guttene excellent, Sasja nummer 5 i juniorklassen og Jago nummer 3 i brukshundklassen. Dagen etter var det World Dog Show, og det var litt av en opplevelse. Sasja måtte klare seg med Very Good, men Jago fikk excellent og plasserte seg som nummer 2, med ”resCert”, rett bak oppdretteren sin Knacky-Knave’s Monterosso, som også er Sasja sin halvbror. En fantastisk artig helg!

Juli: Juli var sommerleirmåned, og vi koste oss i teltet på Grundset Camping. Jago stilte for første gang i championklasse, og for første gang for dansk dommer. Han vant klassen foran en annen flott championhannhund og ble til slutt 2. BHK. En dommer som er opptatt av størrelse er positivt for vår lille svenske. Ingen av våre hunder deltok på sommerleirutstillingen, men Christina handlet hund og dømte barn og hund. Jago deltok på rasemesterskapet i viltspor, og vant like så greit hele sulamitten. Det ble en måned som mye forandret seg for oss angående prioriteringer og forventninger, da vi i sommerleiruka oppdaget Sasjas evner i hiet. 11 måneder gammel beviste han at han hadde talenter vi ikke visste om, og drømmen om en hipremiert langhår ble plutselig lansert...

August: I august var hitrening i fokus, og hver uke kjørte vi til Elverum for å trene. Sasja utviklet seg utrolig mye, og fikk tilnavnet ”supergrytforliggerlanghår” og ”revenes skrekk” ;) Vi stilte begge guttene på NKK Bjerke dag 2, men siden Sasja hadde bestemt seg for å bli naken, var det ganske bortkastet for hans del. Jago ble nummer 4 i championklasse, og også nummer 4 i en stor hannhundklasse. Resten av tiden tilbrakte vi på sportrening med koselige mennesker i Langbrusvingen.

September: I september var vi i Borgvik i Sverige, og Jago vant brukshundklassen med CERT, og kunne da kalle seg SE UCH. Han ble også BIR og BIS 5. Da vi kom hjem igjen var det hi ”for alle penga”, og Sasja stilte på sine 2 første hiprøver. Det gjorde han uten problemer og fikk hele 2 førstepremier! Utrolig morsomt!! Uheldigvis var det ingen ordinære prøver igjen, så en eventuell tredje 1. premie må vente til sommeren igjen...

Oktober: Sporprøve i Sverige sto for tur denne måneden. Jago gikk helt strålende, og det var ingen tvil om at det ble en ny SE VCH. Han fikk 42 poeng og HP, og det var en artig tur til Värmland.

November: Årets siste utstillingsmåned, og NORDV-10 sto for døren. Sasja fikk være med ut på utstilling igjen, siden pelsen nå begynte å komme tilbake. Han vant en juniorklasse bestående av 4 hannhunder, og fikk CK! Dermed ble han NORDJV-10! Og tårene rant... :-) Jago fikk også CK, og ble nummer 3 i championklasse.

Desember: Jago fikk damebesøk, og detaljene rundt dette vil han helst ikke dele på internett ;-) Men i februar ventes små minidachser i Trøndelag. Julemåneden desember er utstillingsfri måned for dachser i Norge, så ellers brukte vi tiden på tur i skogen og under pleddet i sofaen.

GOD 2011!