Nyheter

Nyheter

Velkommen Sensatsia Pitera Hellboy

NyheterPosted by Christina Tue, April 03, 2012 18:05:53

Man kan på en måte si at en drøm gikk i oppfyllelse da vi en iskald januardag tok i mot kjæreste Boris på Gardermoen. Min samboer sto opp midt på natten og fløy via København til Vilnius, og hjem igjen med noen timer senere - med en røyslig standardgutt i bagasjen :-)

Boris er oppdrettet av russiske Oxana Spitsa, men kullet er født hos Lina Leonaviciute i Kaunas i Litauen. Moren er en russisk lett og elegant tispe, og pappaen er en kraftig amerikansk ckampionhannhund, som var i Polen for å stå til avelstjeneste og for å stilles ut i fjor vår/sommer. Allerede da begynte jeg å se meg om etter interessante kull. Jeg har lenge hatt "Bob" i tankene, og forsto at dette var en "once in a lifetime-opportunity" som jeg ikke kunne la gå fra meg. Kikket på et par kull, men da jeg oppdaget kullet på Kennel Sensatsia Pitera, var jeg solgt. Er fryktelig takknemmelig for at jeg fikk tilliten av Oxana, og muligheten til å velge en hannhund. Boris var min store favoritt i kullet helt fra begynnelsen, og jeg er utrolig glad for at det ble akkurat han som fikk flytte til oss.

Han er født 17/6-11, og er nå blitt 9 måneder gammel. Han har vært her i snart 3 måneder, og er en UTROLIG glad gutt. Vi liker veldig godt hvordan han har utviklet seg eksteriørt, og han viser svært lovende tendenser på spor. Han blir nok en kraftig kar når han er ferdig med å vokse, men fortsatt mindre enn mange andre store norske karer. Han trenger masse tid før han er ferdig i kroppen, så denne lille, store diamanten skal vi gjemme en stund til, før han plutselig dukker opp i en utstillingsring nær deg ;-)

Tusen takk til Lina Leonaviciute som har gitt Boris slik en fantastisk flott start på livet, og som var så veldig behjelpelig med all organisering og vaksinering etc. i forbindelse med reisen til Boris.

-

Thank you so much Oxana and Lina for your trust, and for all help with Boris' transportation and vaccination, paperwork etc. We are very greatfull!

Christina

Jago/Caya-barn 4. mnd

NyheterPosted by Christina Mon, June 20, 2011 21:18:47

Valpene etter Jago og Caya har alle flyttet til nye hjem, og vi håper de nye familiene trives med valpene! Kennel Skogsletta har hvertfall fått gode tilbakemeldinger fra valpekjøperne, og det syns vi er positivt, vi er jo tross alt ansvarlige for 50% av genene deres ;-)

Valpene har rukket å bli 4,5 mnd. gamle, og 3 har allerede vært med på valpeshow. De første som skulle i ilden var Skogslettas ZC Leo og Skogslettas ZC Kaisa. Jeg ble med Helga og Marit nedover fredag 10. juni, og vi hadde en flott helg i Kristiansand med både valper og voksne hunder. Det var stor konkurranse for valpene. Hele 7 langhårsvalper var påmeldt, men det gikk allikevel flott med de små. Leo ble nummer 2 i 4-6 mnd.., og Kaisa vant klassen og ble BIM-valp 4-6 mnd. Begge fikk kjempebra kritikker!!

Helga etter var de samme to valpene på utstilling på Stiklestad, og nå var også kennel Tobrinos valp Skogslettas ZC Nikita med. Denne gangen var det ikke fullt så hard konkurranse, men gøy er det allikevel. Nikita ble BIR-valp, Leo ble BIM-valp, og Kaisa ble 2. beste tispevalp. Også denne gangen var kritikkene kjempeflotte.

Gratulerer så mye til eiere og oppdretter!

Christina

Valper og årspriser

NyheterPosted by Christina Tue, February 01, 2011 21:58:12

Mye har skjedd siden sist, først og fremst har Jago blitt far til et valpekull på sju på Rindalsskogen! Hipp hurra! Nå gleder vi oss bare til å se valpene vokse opp, og følge med på hvordan de utvikler seg. Caya har fått en egen blogg, den heter http://www.tobrinoscaya.blogg.no, og der vil det etterhvert være mulig å følge med på valpene. Du kan også lese mer om kullet på undersiden "valper", her inne på zantiagosiden.com.

Ellers har det vært årsmøte i Hedmark Dachshundklubb, og våre hunder fikk utdelt litt av hvert. Jago ble vinner av Hoffmann-pokalen på grunn av sine fine sporprestasjoner. Dette er en vandrepokal som skal gå til 2012, så det blir spennende å se om vi kan være med i kampen om den de siste årene også. I tillegg ble Jago kåret til "Årets flerbrukshund" for spor- og utstillingsresultatene sine, og også "Årets sporhund"-tittelen fikk vi med oss hjem. Jago var nummer 2 i kampen om "Årets utstillingshund", bak Bergsbakkens Prins Charming. Sasja ble kåret til årets hihund, og det er ikke dårlig for en liten langhår :-) Han deler tittelen med Pediculus Rocka Billy, som har like resultater. Dette er nok den jeg er mest stolt av, men det handler nok litt om at det er jeg som har vært fører for han i hiet. Med oss hjem fikk vi også to championatplaketter for Jagos norske championater. Det har jammen vært et flott år for oss :-)

Fremover kommer det til å bli høy valpefaktor inne på siden her, så stay tuned! smiley

Slik var året 2010

NyheterPosted by Christina Thu, January 13, 2011 21:55:29

Å oppsummere året 2010 uten å bruke for mange linjer, blir ikke lett. I år har vi opplevd utrolig mye, og resultatene har vært over all forventning. Vi har vært på utstilling i tre forskjellige land, og på sporprøver i to. Vi har møtt mange nye mennesker og fått nye, gode venner, som vi håper å lære å kjenne enda bedre i året som kommer. Her kommer en ”kort” oppsummering av 2010.

Januar: Vi startet utstillingsåret på Skreia, og Sasja stilte for første gang i valpeklasse.

Februar: I februar tok Morten, Christina og en venninne med seg Jago til Bø på internasjonal NKK-utstilling. Mor og Sasja var igjen hjemme, siden mor måtte jobbe. Jago slo til med en superkritikk og 1.1 CK 1. BHK CERT CACIB BIR. Årets morsomste tur, på tross av at det også var turen med dårligst vær, kaldest utstillingshall, og glattest vei....

Mars: I mars ventet vi på våren...

April: I april kom våren, og Sasja og Christina var på handlerkurs med Frode Jevne og Kjetil Flathagen. Veldig lærerikt! Jago ble øyenlyst u.a.

Mai: Vi var i Kristiansand med gutta, og Jago ble 2. BHK med res. Cacib for nederlandsk dommer. Dagen etter var det finsk dommer, men der ble det ingen CK, og en kritikk som stort sett var akkurat det – kritikk. Det går opp og ned her i verden! Sasja ble 2. BHK valp. Vi var i Løten på utstilling med Jago, og der fikk han cert og ble 2. BHK. Jago fikk sin andre 1. premie på bevegelig sporprøve siste uka i mai.

Juni: Jago ble 2 år! Helga etter ble han dobbeltchampion med NVCH og NUCH på Skarnes. Mot slutten av måneden dro vi til Danmark for WUT- og WDS-utstillinger. Dag 1 fikk begge guttene excellent, Sasja nummer 5 i juniorklassen og Jago nummer 3 i brukshundklassen. Dagen etter var det World Dog Show, og det var litt av en opplevelse. Sasja måtte klare seg med Very Good, men Jago fikk excellent og plasserte seg som nummer 2, med ”resCert”, rett bak oppdretteren sin Knacky-Knave’s Monterosso, som også er Sasja sin halvbror. En fantastisk artig helg!

Juli: Juli var sommerleirmåned, og vi koste oss i teltet på Grundset Camping. Jago stilte for første gang i championklasse, og for første gang for dansk dommer. Han vant klassen foran en annen flott championhannhund og ble til slutt 2. BHK. En dommer som er opptatt av størrelse er positivt for vår lille svenske. Ingen av våre hunder deltok på sommerleirutstillingen, men Christina handlet hund og dømte barn og hund. Jago deltok på rasemesterskapet i viltspor, og vant like så greit hele sulamitten. Det ble en måned som mye forandret seg for oss angående prioriteringer og forventninger, da vi i sommerleiruka oppdaget Sasjas evner i hiet. 11 måneder gammel beviste han at han hadde talenter vi ikke visste om, og drømmen om en hipremiert langhår ble plutselig lansert...

August: I august var hitrening i fokus, og hver uke kjørte vi til Elverum for å trene. Sasja utviklet seg utrolig mye, og fikk tilnavnet ”supergrytforliggerlanghår” og ”revenes skrekk” ;) Vi stilte begge guttene på NKK Bjerke dag 2, men siden Sasja hadde bestemt seg for å bli naken, var det ganske bortkastet for hans del. Jago ble nummer 4 i championklasse, og også nummer 4 i en stor hannhundklasse. Resten av tiden tilbrakte vi på sportrening med koselige mennesker i Langbrusvingen.

September: I september var vi i Borgvik i Sverige, og Jago vant brukshundklassen med CERT, og kunne da kalle seg SE UCH. Han ble også BIR og BIS 5. Da vi kom hjem igjen var det hi ”for alle penga”, og Sasja stilte på sine 2 første hiprøver. Det gjorde han uten problemer og fikk hele 2 førstepremier! Utrolig morsomt!! Uheldigvis var det ingen ordinære prøver igjen, så en eventuell tredje 1. premie må vente til sommeren igjen...

Oktober: Sporprøve i Sverige sto for tur denne måneden. Jago gikk helt strålende, og det var ingen tvil om at det ble en ny SE VCH. Han fikk 42 poeng og HP, og det var en artig tur til Värmland.

November: Årets siste utstillingsmåned, og NORDV-10 sto for døren. Sasja fikk være med ut på utstilling igjen, siden pelsen nå begynte å komme tilbake. Han vant en juniorklasse bestående av 4 hannhunder, og fikk CK! Dermed ble han NORDJV-10! Og tårene rant... :-) Jago fikk også CK, og ble nummer 3 i championklasse.

Desember: Jago fikk damebesøk, og detaljene rundt dette vil han helst ikke dele på internett ;-) Men i februar ventes små minidachser i Trøndelag. Julemåneden desember er utstillingsfri måned for dachser i Norge, så ellers brukte vi tiden på tur i skogen og under pleddet i sofaen.

GOD 2011!

Fantastisk uke!

NyheterPosted by Christina Mon, September 13, 2010 19:10:47

For en fantastisk uke vi har hatt! Vi begynte forrige helg med å dra til Värmland og taxklubbens utstilling I Borgvik, Grums kommune. Vi hadde med begge hundene, men kun Jago var påmeldt. Dommer for dagen var Mats Jonsson fra Sverige, og han likte Jago veldig godt! Han var opptatt av størrelse, noe som passer Jago bra. Resultatet ble i dag derfor 1.1 i Jaktklass, CK, CERT, 1BHK og BIR! Jago ble til slutt BIS-res. Dermed ble Jago ny SE UCH! En herlig dag på en fantastisk utstillingsplass, et sted vi helt sikkert kommer tilbake til!

Søndag var Jago påmeldt på ordinær sporprøve i Løten. Det gikk helt strålende, og Jago gikk et helt perfekt spor helt frem til sporslutt. Desverre bestemte Jago seg for å for første gang ikke ta opp skanken ved sporslutt, og mor som fører så derfor heller ikke at han markerte sporslutten. Dermed gikk de forbi – og det ble noen runder før de fant sporslutten på nytt. Heldigvis valgte dommeren å ikke trekke for mye for dette, og det ble allikevel en 1. premie for mor og Jago! Hadde det ikke vært for den litt uoppmerksomme føreren, hadde det blitt en HP også! Jagos kritikk: ”En hund som løser alle sporets utfordringer på en utmerket måte, men får ikke HP fordi eieren ikke ville at sporet skulle ta slutt”. smiley

Mandag hadde vi ”hviledag”, før turen gikk opp til hiet ved Svingen på tirsdag. Der skulle Sasja starte på sin aller første bevegelige hiprøve, for dommeren Steinar Waage. Jeg var vel mer enn litt nervøs da jeg slapp han ved inngangen til hiet. Men det viste seg å være helt unødvendig! Sasja gjorde jobben sin, og jammen fikk lillegutt en 1. premie!!! Vi er så stolte, og takker alle gode venner for gratulasjoner og lykkeønskinger! Sasjas kritikk: ”Hunden søker seg raskt og stille frem til vollgangen. Her setter den reven på plass med et kraftig angrep. Hunden parerer underveis revens utfall på en meget god måte. Bruker målet bra under hele prøven. Har noe umotivert biting i gitteret. Meget god jaktlyst. 1. pr”

Det var litt av noen fire dager!

Søndag 13. September var vi klare for aller siste tur i hiet for i år. Sasja skulle igjen starte på prøve, denne gangen med Kirsten Næss som dommer. Vi var veldig spente, og håpte på like bra resultat som sist. Og det fikk vi jammen! Sasja gjorde jobben sin, og det ble en flott 1. premie! Det er ikke verst for en liten langhår på bare 13 mnd! Vi er kjempestolte!

Sasja ville IKKE være med tilbake til bilen ;-)

Høst

NyheterPosted by Christina Thu, September 02, 2010 21:02:18

Nå er høsten her, og den blir spekket av hundeaktiviteter. Sasja trener hi, og han simpelthen elsker det. Han har hatt stor fremgang siden vi begynte, og det er kjempegøy å se han jobbe i hiet. I tillegg har han vært med på sportrening på fredager, og viser fremgang der også. Jago får være med på sportrening mest fordi det er det morsomste han vet. Han skal stilles ut og konkurrere litt blodspor i høst, mens Sasja får vente til neste sesong før han viser seg i ringen igjen. Han trenger masse tid før han er "ferdig". Ellers ser vi frem til lange turer i skog og mark, og kosekvelder i sofakroken med verdens beste dachsegutter smiley

Klar til start..... Skjelver av forventning!!

Sommerleir

NyheterPosted by Christina Fri, July 23, 2010 01:16:33

Denne uka er vi på sommerleir med dachshundklubben på gamle Grundset camping utenfor Elverum. Uka har sålangt vært begivenhetsrik. Vi begynte uka med utstillinger, først på Dokka, der Anne debuterte som dachshundhandler for første gang. Det gikk bra, Sasja fikk 1.1 i juniorklasse, og det er helt greit for vår uferdige junior. Jago stilte for første gang i Championklasse, og den vant han! Han ble til slutt 2. beste hanhund. Dagen etter var det utstilling på sommerleirområdet. Jeg, Christina, viste Bergsbakkens Prins Charming til BIR og BIS-5. Gøy å hjelpe andre når man ikke har meldt på noen selv. Viste i tillegget et par tisper for Randi Pettersen, alltid like gøy å handle hund!

På mandag dro vi opp i kunsthiet for å kikke litt på hvordan hitrening foregår. Dette er helt nytt for oss, så det var spennende å se hvordan det foregår. Tok med oss hundene, og tenkte de skulle få prøve å lukte litt på reven. Jago var først ute, men han ville aller helst være et helt annet sted sa han, og var overhodet ikke interessert i å bjeffe på Mikkel Rev smiley Sasja derimot, tente skikkelig! Og jo mere oppbacking han fikk, desto mer trygg på seg selv ble han. Skikkelig lyd var det i minstemann! Det var en kjempepositiv opplevelse, og vi drømmer om en hipremiert langhår...

Tirsdag var det klart for Rasemesterskap i blodspor, og i underkant av 20 dachser stilte til start. Mor og Jago forsvant ut i skogen med dommeren Bjørn Sønsteby, og jeg og Sasja ble igjen for å holde fortet. Det var en greit fornøyd mor som kom hjem igjen med en mindre fornøyd sporhund, som var blitt snytt for skanken i enden av sporet! Hadde nok vært en tyv på ferde. Humøret steg et par hakk da han fikk tygge litt på en reserveskank i hundegården. Etter en stund var det klart for resultater og premieutdeling, og vi var veldig fornøyde da dommerne kom til 1. premiene, og Jago fortsatt ikke var lest opp. Og jammen var han enda ikke lest opp da de var kommet til HP'ene også! Og nå var det bare de 3 beste igjen... Helt utrolig følelse var det, da det ble klart at VÅR JAGO ble prøvevinner og Rasemester 2010! Han er KANON, den hunden!! Og han elsker å gå spor!

Onsdag var det grillkveld med premieutdeling for hiprøve, og for å gjøre en lang historie kort inneholdt kvelden både julesanger, hoppetau og skigåing med 5 av gangen. Hundene fikk slappe av i bilen under begivenheten. smiley

På torsdag var det klart for ny hitrening, og Sasja husket nøyaktig hva som hadde skjedd sist. Han var supergiret, og ville sååå gjerne komme igang så fort som mulig! Satte han ned ved reveburet på samme sted som sist, og skal si det var futt i krabaten i dag også. Dette skal vi fortsette med! Under kan du se et videoklipp fra torsdagens hitrening:

Handlerkurs

NyheterPosted by Christina Tue, April 20, 2010 20:39:10

Sasja og jeg var forrige helg på et veldig lærerikt handlerkurs, med instruktørene Frode Jevne og Kjetil Flathagen. Lærte masse, og kan virkelig anbefale det for alle som har tenkt seg i utstillingsringen, enten du har liten eller stor hund! Det var blant annet veldig nyttig å få vite akkurat i hvilket tempo Sasja travet best, og jammen ble den lille hunden flink etterhvert. Etter 3 dager med kurs, var han en drøm å gå med i ringen. Tror nesten jeg kunne ha overlatt ham til hvem som helst, og han hadde vist seg fint selv. Flott å få inn litt ringtrening før utstillingen i Kristiansand, da skal jo Sasja stille som valp for siste gang, bare noen dager før han går over i junior. Håper han ikke glemmer alt i kampens hete!

Mamma var på fredag på øyenlysning med Jago mens jeg og Sasja var på trening. Han ble øyenlyst uten anmerkning!

Christina.

Next »