Nyheter

Nyheter

Fantastisk uke!

NyheterPosted by Christina Mon, September 13, 2010 19:10:47

For en fantastisk uke vi har hatt! Vi begynte forrige helg med å dra til Värmland og taxklubbens utstilling I Borgvik, Grums kommune. Vi hadde med begge hundene, men kun Jago var påmeldt. Dommer for dagen var Mats Jonsson fra Sverige, og han likte Jago veldig godt! Han var opptatt av størrelse, noe som passer Jago bra. Resultatet ble i dag derfor 1.1 i Jaktklass, CK, CERT, 1BHK og BIR! Jago ble til slutt BIS-res. Dermed ble Jago ny SE UCH! En herlig dag på en fantastisk utstillingsplass, et sted vi helt sikkert kommer tilbake til!

Søndag var Jago påmeldt på ordinær sporprøve i Løten. Det gikk helt strålende, og Jago gikk et helt perfekt spor helt frem til sporslutt. Desverre bestemte Jago seg for å for første gang ikke ta opp skanken ved sporslutt, og mor som fører så derfor heller ikke at han markerte sporslutten. Dermed gikk de forbi – og det ble noen runder før de fant sporslutten på nytt. Heldigvis valgte dommeren å ikke trekke for mye for dette, og det ble allikevel en 1. premie for mor og Jago! Hadde det ikke vært for den litt uoppmerksomme føreren, hadde det blitt en HP også! Jagos kritikk: ”En hund som løser alle sporets utfordringer på en utmerket måte, men får ikke HP fordi eieren ikke ville at sporet skulle ta slutt”. smiley

Mandag hadde vi ”hviledag”, før turen gikk opp til hiet ved Svingen på tirsdag. Der skulle Sasja starte på sin aller første bevegelige hiprøve, for dommeren Steinar Waage. Jeg var vel mer enn litt nervøs da jeg slapp han ved inngangen til hiet. Men det viste seg å være helt unødvendig! Sasja gjorde jobben sin, og jammen fikk lillegutt en 1. premie!!! Vi er så stolte, og takker alle gode venner for gratulasjoner og lykkeønskinger! Sasjas kritikk: ”Hunden søker seg raskt og stille frem til vollgangen. Her setter den reven på plass med et kraftig angrep. Hunden parerer underveis revens utfall på en meget god måte. Bruker målet bra under hele prøven. Har noe umotivert biting i gitteret. Meget god jaktlyst. 1. pr”

Det var litt av noen fire dager!

Søndag 13. September var vi klare for aller siste tur i hiet for i år. Sasja skulle igjen starte på prøve, denne gangen med Kirsten Næss som dommer. Vi var veldig spente, og håpte på like bra resultat som sist. Og det fikk vi jammen! Sasja gjorde jobben sin, og det ble en flott 1. premie! Det er ikke verst for en liten langhår på bare 13 mnd! Vi er kjempestolte!

Sasja ville IKKE være med tilbake til bilen ;-)


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.